Vital eShop AS
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Kosthold som reduser blodtrykk

Globalt lever over 1 milliard mennesker med forhøyet blodtrykk. I Europa utvikler halvparten av alle innbyggerne over 25 år forhøyet blodtrykk. En islandsk studie (1) viste at daglig inntak av 10 ml Balanstri Omega3+ som ingrediens i mat reduserte blodtrykket med 7 mm Hg i forhold til kontrollgruppen. Inntaket av marin omega-3 (EPA + DHA) var 1,5 gram daglig (1). Anbefalt daglig inntak av Balanstri Omega3+ som kosttilskudd er 15 – 20 ml, tilsvarende 2,5 – 3,0 gram marin omega-3 (EPA + DHA) daglig.

Høyt blodtrykk er globalt den viktigste årsak til dødsfall som kunne ha vært forhindret. En studie publisert i The Lancet (2) konkluderte med at reduksjon av blodtrykk med 10 mm Hg senker dødeligheten av alle typer hjerte- og karsykdommer med 13 %. Risiko for å dø av hjerte- og karsykdom reduseres proporsjonal med reduksjon i blodtrykk. Konklusjonen var basert på data fra 123 studier med 613 815 deltakere (2).

Det europeiske Mattilsynet (European Food Safety Authority, EFSA) godkjente allerede i 2009 bruk av helsepåstanden: «3 gram marine omega-3 (EPA + DHA) daglig bidrar til vedlikehold av normalt blodtrykk og triglyserider” (3). Samme organisasjon vurderte i 2012 det som trykt å spise inntil 5 gram marin omega-3 (EPA + DHA) daglig (4).

  1. Kolbrun Sveinsdottira et. al., 2016. Blood pressure-lowering effects of long chain n-3 fatty acids from meals enriched with liquid fish oil and from microencapsulated powder. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2016.
  2. Dena Ettehad et. al., 2015. Blood pressure lowering for prevention of cardiovascular disease and death: a systematic review and meta-analysis. The Lancet, Published online December 23, 2015.
  3. EFSA Journal 2009; 7(9):1263 on the maintenance of blood pressure and triglycerides,
  4. EFSA Journal 2012;10(7):2815 on the safety of daily Omega-3 intake.

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke